Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
Professionele klantenservice
Originele kwaliteitsproducten
Laagste prijsgarantie
Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
Hulp nodig? Bel 023-5517909 of vul het contactformulier in
Keurmerk
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Winter deals met kortingen tot € 1000,- Bekijk ze hier

    Review Logo9,1 op basis van Kiyoh reviews
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Al 20 jaar betrouwbaar en ervaren
    Professionele klantenservice
    Originele kwaliteitsproducten
    Laagste prijsgarantie

    Winter deals met kortingen tot € 1000,- Bekijk ze hier

    Informatie beamer

    Informatie beamer

    De beamer is een onmisbaar en essentieel onderdeel van een presentatie opstelling. De projectie moet ervoor zorgen dat alle aanwezigen de beelden uitstekend kunnen zien en lezen. Beamerexpert staat met haar beamers garant voor een perfecte weergave. Uiteraard kun jij met deze beamers ook het beeld en geluid naar jouw eigen keuze aansturen. Wij leveren diverse modellen van verschillende topmerken. Uiteraard leveren wij ook alle toebehoren voor de beamers en installeren wij ook indien gewenst. 

    De naam 'beamer'

    Het woord "beamer" is geen bestaand Engels woord, maar een in het Nederlands bedacht woord. Het is afgeleid van het Engelse "beam", wat zo goed als straal of lichtbundel betekent.

    Ook in het Duits is "beamer" ingeburgerd, maar de juiste Engelse benaming is "multimedia projector". In Nederland sprak men aanvankelijk ook van videokanon of videoprojector, maar "beamer" heeft momenteel dezelfde status.

    Het woord 'projector'

    Het woord "projector" is afgeleid van het Latijnse woord "projectus," wat "voortgeworpen" of "vooruit geworpen" betekent. Het verwijst naar het fundamentele principe van een projector, namelijk het projecteren of vooruitwerpen van beelden op een scherm of oppervlak. Dit concept werd voor het eerst gebruikt bij vroege projectietechnologieën, zoals de magic lantern, en heeft zich sindsdien ontwikkeld in moderne projectoren zoals we die vandaag kennen.

    Oude projectoren hebben een rijke geschiedenis en zijn al ouder dan je zou denken. Vroegere projectoren, zoals de eerder genoemde magic lantern, werden in de 17e eeuw al gebruikt en projecteerden met de hand geschilderde glasplaten. In de 19e eeuw werden projectoren populair voor educatieve en amusementsdoeleinden. Men gebruikte kaarsen of olielampen als lichtbronnen en waren vaak prachtig versierd. Tijdens de 20e eeuw evolueerden projectoren naar modernere typen met elektrische lampen en filmrollen. Deze oude projectoren hebben een nostalgische charme en zijn verzamelobjecten geworden voor filmliefhebbers en technologie-enthousiastelingen.

    Oude projector

    Soorten beamers

    Tegenwoordig zijn er verschillende soorten beamers verkrijgbaar van diverse merken. Wat heb jij nu precies nodig en waar moet jij op letten bij de aanschaf van een beamer? Het is belangrijk dat jij let op het soort beamer dat jij zoekt. Of jij nu een educatieve beamer, een mobiele beamer of een installatie beamer nodig hebt, Beamerexpert heeft ze allemaal!

    Klik hier voor de verschillende soorten beamers.

    Lichtopbrengst beamer

    De lichtopbrengst van de projector wordt gemeten in ANSI Lumen, waarbij ANSI staat voor "American National Standard Institute". Dit instituut heeft de Lumen-meting gestandaardiseerd en deze wordt wereldwijd door de meeste beamerfabrikanten gehanteerd. Hoe hoger het aantal ANSI Lumen, hoe helderder en scherper het beeld is.

    De juiste lichtopbrengst voor jouw presentatie bepaal jij door rekening te houden met:

    • De grootte van het projectieoppervlak
    • De grootte van de zaal en/of het aantal personen
    • De hoeveelheid licht in de ruimte

    Lees meer over lichtopbrengst beamer

    Projectieoppervlak

    De waargenomen hoeveelheid licht die door het scherm wordt gereflecteerd, wordt uitgedrukt in Lux. Voor een voldoende contrastrijk en dus leesbaar beeld, moet het contrast tussen het geprojecteerde beeld en de achterliggende wand minimaal 5:1 zijn.

    Uit onderzoek blijkt dat bij normaal omgevingslicht er 400 Lux van het projectiescherm gelezen moet worden.

    De Lux-waarde wordt als volgt berekend:

    LUX = (Lichtopbrengst projector in ANSI-Lumen / Oppervlakte projectiescherm) x reflectiewaarde (gain)
    Weinig omgevingslicht = 100 Lux
    Normaal omgevingslicht = 400 Lux

    Projectie oppervlak berekenen

    De grootte van de zaal en/of het aantal personen

    Hoe groter de groep of zaal, des te groter het scherm zal moeten zijn, indien jij wilt dat het beeld ook achterin de zaal goed leesbaar is. Jij hebt in dat geval een hogere lichtopbrengst nodig uit de beamer. Jij kunt ook kiezen voor een scherm met een hogere reflectiewaarde.

    Hoeveelheid licht in de ruimte

    Een hogere lichtopbrengst biedt jou de mogelijkheid om een groter contrast te creëren en maakt het mogelijk om zelfs bij invallend daglicht goed zichtbaar te projecteren. Over lichtopbrengst bestaan veel verhalen en dit kan het voor jou als koper verwarrend maken. Als algemene vuistregel kun jij aanhouden dat een lichtopbrengst van 1000 ANSI lumen voldoende is om onder normale omstandigheden comfortabel te kunnen kijken. Tegenwoordig beginnen instapmodellen vaak bij 2000 ANSI lumen.

    Lees meer over de lichtopbrengst van een beamer.

    Jouw beamer installeren

    Wil jij precies weten op welke afstand jouw beamer van jouw projectiescherm moet hangen? Gebruik dan deze handige calculator:

    Naar de projectie afstand calculator.

    Beamerlamp vervangen

    Vergeet niet om op tijd jouw beamerlamp te vervangen. Het is ook verstandig om een reserve beamerlamp bij de hand te hebben, voor het geval dat jouw huidige lamp plotseling stopt met werken. Wil jij weten hoe jij precies een projectorlamp moet vervangen? Klik dan op de onderstaande link:

    Beamerlamp vervangen

    Persoonlijk advies

    Wil jij meer weten over beamers? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen naar +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag!

    Vergelijk dit product 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking