Videobellen op de (thuis)werkplek
Bluetooth headset incl. laadstation, Microsoft Teams certificering.
Videobellen op de (thuis)werkplek
Bellen met spraak en beeld is erg leuk. Je kan degene met wie je spreekt namelijk ook zien. Het is net alsof jullie bij elkaar in de kamer zitten. We hoeven we ons dus niet meer te beperken tot alleen geluid. Gelukkig maar, want hoe leuk is het om de persoon waar je mee spreekt ook te zien?
Bellen met beeld kan via verschillende programma's en apps. Ze werken allemaal via een internetverbinding. Buiten de kosten van die verbinding, betaal je niets voor het gebruik van de apps. Dat maakt videobellen aantrekkelijk en goedkoop. We bespreken hieronder kort de mogelijkheden van de verschillende programma's en apps waarmee je kan videobellen.
Benodigdheden videobellen
Videobellen kan met de desktopcomputer, de laptop, smartphone en tablet. Maar wat heb je verder nodig?
- Computer: een videobelprogramma, webcam, microfoon en luidsprekers.
- Laptop: een videobelprogramma, webcam/camera, microfoon en luidsprekers. In de meeste laptops is dit ingebouwd.
- Tablet: een videobelprogramma, camera, microfoon en luidsprekers. In elke tablet zijn deze laatste drie dingen ingebouwd.
- Smartphone: een videobelprogramma, camera, microfoon en luidsprekers. In elke smartphone zijn deze laatste drie dingen ingebouwd.
Een webcam is overigens een kleine camera die op het beeldscherm wordt bevestigd. Deze zorgt voor de beeldverbinding richting de persoon met wie je contact zoekt.
Er zijn een flink aantal videobelapps die je kan gebruiken, zoals Skype, WhatsApp, Messenger, Hangouts, Microsoft Teams, Zoom en Facetime.
Ruimte indeling videobellen
Je kan op jouw werkplek op het werk of thuis vrij gemakkelijk en snel een video gesprek starten. Maar het kan ook handig zijn om hier een soort kleine video bel ruimte voor in te richten. Zo kan je of kunnen jouw medewerkers ongestoord en rustig een gesprek voeren. Hieronder kan je een aantal voorbeelden zien van situaties waarbij videobellen gebruikt wordt. Ook kan je zien hoe zo'n ruimte eruitziet en hoe deze ingedeeld kan worden.
Welke producten heb je nodig voor videobellen?
Hieronder een overzicht van de producten welke je in kan zetten voor videobellen op jouw werkplek, thuis of in een kleine vergaderruimte of spreekkamer.
Monitor: Een computermonitor, laptop of een 55 inch Monitor.
Webcam of vergadercamera: Elke Logitech webcam of voor een scherper 4K beeld een Logitech Meetup of een Konftel CC200.
Headset: Een headset biedt een goede ondersteuning voor videobellen op kantoor.
En desgewenst een room solution (bedieningspaneel): Logitech Tap Teams of Logitech Tap Zoom base. Hierbij kan een wand of een tafelbevestiging bestelt worden.
Headset
Wanneer er in jouw (thuis)omgeving sprake is van veel herrie, veroorzaakt door bijvoorbeeld verkeer of jouw kinderen. Dan kan een headset een goede oplossing voor je zijn. Hierdoor word je helemaal niet gestoord door de omgeving. Daarnaast heb je jouw handen vrij om aantekeningen te noteren of te typen. Zakelijke telefoontjes afhandelen was nog nooit zo makkelijk!
De 'op afstand werken' kit
Gemaakt om de kwaliteit van samenwerking op afstand te maximaliseren, bevat deze thuiswerk kit alles wat je nodig hebt om professioneel te werken vanaf elke locatie; thuis, op kantoor of in de trein. De Logitech-camera van de Brio biedt de kwaliteit om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet tijdens videogesprekken en de Zone Wireless-headset biedt een meeslepende audio-ervaring.
1. Logitech BRIO webcam. 2. Zone Wireless headset
Tip voor het videobellen
Gebruik een leuke achtergrond voor het beeld, zodat jouw klant, jouw collega, jouw patiënt of familie een leuke indruk heeft van waar je bent. Gebruik hierbij frisse kleuren.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om en laat je adviseren over de mogelijkheden.