Educatieve beamers
Beamers voor het onderwijs vragen vaak om veel branduren, een lange economische levensduur en een hoge lichtopbrengst. Daarnaast zorgen we met de beamers voor diverse aansluitmogelijkheden, om zo diverse bronnen te kunnen koppelen en de beelden daarvan strak te projecteren.
In het onderwijs worden beamers gebruikt om grote groepen leerlingen gelijktijdig een film, afbeeldingen of een presentatie te kunnen laten zien. Deze educatieve beamers zijn vaak eenvoudig te bedienen, hebben niet veel uitgebreide lastige functies en zijn meestal gemakkelijk te verplaatsen.
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een educatieve beamer?
Een beamer vinden voor bij jou op school is een lastige taak. Er zijn namelijk zoveel verschillende beamers met allemaal verschillende functies en mogelijkheden. De belangrijkste stap voor je is om eerst te bepalen wat je precies nodig heeft.
Je kan jezelf de volgende zaken afvragen:
- Hoeveel omgevingslicht is er in de klaslokalen?
- Wil ik een short throw of een ultra short throw beamer?
- Hoe groot is het projectiescherm of het digitale schoolboard?
- Moet de beamer interactief zijn?
Hoeveel omgevingslicht is er in de klaslokalen?
Eerst moet je bepalen hoeveel omgevingslicht er in de klaslokalen is. Zo kan je namelijk bepalen hoeveel lichtopbrengst (ANSI Lumen) de beamer moet hebben. Dit is namelijk van belang voor de leerlingen achter in de klas. Ook zij moeten de projectie immers goed kunnen zien en zonder dat je eerst het lokaal moet verduisteren. In verband met het licht in klaslokalen raden wij scholen altijd aan om naar beamers te kijken met minimaal 2500 ANSI Lumen lichtopbrengst. Wanneer je dus meer licht hebt in het lokaal dan in een gemiddeld klaslokaal of de zon staat vol op het lokaal, kies dan een educatieve beamer met minimaal 3000 ANSI Lumen of meer.
Wil je een short throw of een ultra short throw beamer?
Nu je bepaalt heeft hoeveel ANSI Lumen je minimaal nodig hebt, is het zaak om te kiezen wat de projectieafstand van de beamer gaat worden. Je wilt als leerkracht niet de hele les in een felle lamp kijken en dit is wel het geval wanneer je voor een traditionele beamer kiest. Wij raden je aan om te kiezen voor een short throw of een ultra short throw beamer.
Short throw beamers zijn beamers die dicht bij het schoolboard komen te hangen en dat heeft de volgende voordelen:
- De docent kijkt niet in de lamp van de beamer, zodra hij naar de leerlingen kijkt.
- De docent loopt niet door de lichtstraal van de beamer, waardoor zijn of haar schaduw niet op het bord terechtkomt.
Een ultra short throw beamer hangt nog dichterbij het schoolboard en is dus nog idealer. Meer informatie over short throw beamers.
Afstanden van beamers t.o.v. het schoolboard
Hoe groot is het projectiescherm of het digitale schoolboard?De grootte van het schoolboard of het projectiescherm bepaalt ook in zekere mate wat de projectieafstand gaat worden. Wil je een schoolbord met een breedte van meer dan 300 cm dan valt een ultra short throw in de meeste gevallen af. Dit komt omdat de beamer in de meeste gevallen gaat vervormen bij zo'n groot projectieoppervlak.
Wij raden aan om een digitaal schoolboard te gebruiken in combinatie met een educatieve beamer. Wanneer je een projectiescherm wil gebruiken, kies dan voor een tensioned projectiescherm. Een tensioned scherm trekt namelijk niet krom en is niet zo gevoelig voor windvlagen in het lokaal. Het kromtrekken van het scherm en de windvlagen zorgen voor een onscherp beeld en kan tot gevolg hebben dat de software, een touchscreenfunctie of digitaal schrijven niet reageert.
Moet de beamer interactief zijn?
Gebruik je een tablet in de klas en vind je dat het touchscreen wel een heel belangrijke waarde toevoegt bij het gebruik van de beamer? De meeste educatieve beamers zijn inmiddels ook interactief en hierdoor kan je het scherm als een touchscreen gebruiken met behulp van een pen of met jouw vingers. Ook kan je op het bord schrijven met jouw vingers of met een digitale pen. Vraag ons gerust eens naar de mogelijkheden voor jouw school of trainingsruimte.
De digitale schoolboarden worden bedient met vingers en met digitale pennen.
Welke educatieve beamers zijn er?
Bekijk ons assortiment aan educatieve beamers.
Persoonlijk advies
Wil je meer weten over educatieve beamers of wil je weten welke beamer het beste geschikt is voor jouw situatie neem dan contact met ons op. Je kunt ook bellen met +31(0)23-5517909. Wij helpen je graag verder of komen bij je langs om jouw situatie te bekijken.
Overige soorten beamers:
Ben je niet op zoek naar een educatieve beamer? Hieronder Kan je onze overige soorten beamers vinden:
- 3D beamers
- Educatieve beamers
- Game beamers
- Home cinema beamers
- Installatie beamers
- Interactieve beamers
- LED beamers
- Mini / Pico beamers
- Mobiele beamers
- Short throw beamers
- Zakelijke beamers
Ook interessant voor jou?
Onze bezoekers lezen ook onderstaande adviespagina's.